Bog anmeldelse Gillette

Gilette er en historie om en fransk pige der lige er flyttet til Paris. Bogen forgår tilbage i 1600 tallet og handler om den fattige pige Gillette der kommer landet og flytter til den store by for at arbejde og få mere ud af sit liv end det ville være muligt der hvor hun kom fra. Hun vil gerne være bedre til sport, til skolen og generelt til alt hun laver. Hun føler ikke hun rigtigt duer til noget og at ingen kan lide hende.

Læs mere: Bøger om sport og fitness

I starten går det rigtig svært Gillette, kan ikke finde noget job og snart begynder pengene at slippe op og hun befinder sig på gaden uden noget sted at bo eller penge til mad og tøj. Tilfældigvis kommer der en ændre herre kørende forbi i sin hestevogn og efter en kort samtale får Gillette lov at flytte ind som tjenestepige på hans bolig. Bogen fortsætter derefter med at introducere de forskellige andre personer i boligen, bl.a. den altid sure kok Pierce og datteren Olive som begge er med til at gøre det vanskelig for gilette at føle sig rigtig hjemme der, hvilet der lægges stor vægt på igennem de første kapitler i bogen. Gilette møder dog også en række andre mere venlige personer i boligen som f.eks. den altid muntre stalddreng Franches og hunden Victor. Tingene går fint indtil Gilette har været der et par måneder og er begyndt at falde godt til derefter dør den ældre herre som tog hende ind og i stedet flytter hans bror ind og så skal tingene gå helt efter hans hoved. Det viser sig at han har en ret ondskabsfuld side og gerne ydmyger og skader sine tjeneste folk så ofte han kan komme afsted med det og snart må de ansatte slå sig sammen for at finde en måde at få ham ud på. Først her begynder bogen at blive spændende og det begynder at blive en bog man ikke kan lægge fra sig igen. Vi ser en masser skøre ideer hvor de første at få den nye herre til at føle at tingene står så slemt til at ingen ville ønske at bo der. Bl.a. slipper der termitter løs under hans seng og ligger en død rotte i hans støvle og igennem de næste mange kapitler bliver deres tiltag værre og værre mens den unge hr. Montage bliver mere og mere modbydelig over for sit personale og niece. Læs mere om dette på vores seneste bog anmeldelse.
Gilette er en spændende og humoristisk bog der mest henvender sig til piger mellem 12-18, den er velskrevet og lidt mere anderledes en de fleste andre bøger i denne stil. Dog er det ikke en bog man kommer til at læse 2 gange eller en af dem man flere år senere husker tilbage på med en god fornemmelse og en bog man vil huske på i fremtiden også.

local_offerevent_note juni 22, 2020

account_box Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *