Brug af faneblad i bøger

bookmarks og faneblade

Mange bøger, især til børn benytter sig af faneblade for gøre det nemmere at se hvor man er kommet til eller hvilke kapitler der findes i bogen.
Lidt so i en kalender. Ved at benytte farvede faneblade kan børnene nemmere huske på hvor langt de er kommet i boget hvis det ved et uheld kommer til at lukke den eller taber den (hvilket jo ofte sker for børn). En fordel er at dem som læser bogen har meget nemmere at se hvor meget der er tilbage af det afsnit man lige p.t. er igang med at læse og derfor nemmere kan tage stilling til om man skal læse kapitlet færdigt eller man lige så godt kan holde pause nu.
Nogle eksempler på disse typer af faneblade til bøger finder man her på f.eks. dueplast der fremstiller special lavet faneblade, ringbind, æsker og meget mere inden for kontor artikler.

En anden form for faneblade er de såkaldte bogmærker som flittigt benyttes inden for bl.a. ebøger til din ipad eller kindle. Her har du mulighed for tilfældige steder i teksten eller på bestemte sider indsætte et bogmærke, som gør at du blot skal klikke på en link for at komme til det sted.
Dette er meget brugt i bl.a. fagbøger hvor man har brug for hurtigt at kunne finde bestemte grafer, afsnit eller lignende.
F.eks. var jeg har forleden ved at læse en bog om gymnastik, da jeg opdagede flere æseløre i den. Æselære er når man bukker et hjørne af en side for at kunne se hvor man er kommet til. Noget man desværre brugte i stor stil førhen. Dette er heldigvis en ting som de fleste efterhånden er gået væk fra. Dette var nok den mest klassiske form for bookmarks eller bogmærker.

Læs også: Sådan bliver du bedre til gymnastik

Alt dette hænger sammen med at vi efterhånden går mere og mere op i at organisere og sortere tingene ordentligt. Vi vil ikke længere have rod i tingene, f.eks. ser vi flere og flere som et begyndt at organisere deres papir i smarte ringbind eller æsker frem for blot at samle at i store bunker. Vores filer på computeren bliver jo inddelt pænt i mapper fremfor blot at ligge og fylde på skrivebordet og vores værktøj er pænt stillet op nede i redskabs skuret i stedet for bare at ligge og fylde inde i garagen. Dette er blot et par eksempler på at danskerne er ved at blive mere organisatoriske med alt og ikke længere vil acceptere kaos og uorden som en del af vores hverdag.

local_offerevent_note juni 22, 2020

account_box Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *