En god bog foran pejsen

pejsehygge med en god bog om gymnastik og idræt

Der findes næppe noget bedre end at sidde foran en varm pejs og se flammerne slikke sig gennem træbriketterne, et god glas rødvin i den ene hånd og en god bog i den anden. Krydder det af med lidt godt til ganen og noget stille musik og du har opskriften på den perfekte aften. Især her i de kolde efterårs og vinter aftener kan det være en rigtig behagelig måde at stresse lidt af på og få noget at sit overskud tilbage. Man skal blot sørge for at fjerne alle generende elementer inden man går i gang. F.eks. sluk telefonen helt. Send børnene ud til deres bedste forældre og kærsten over til en ven.

Jeg har lige nu fundet en god bog om gymnastik frem, og er ved at læse lidt om hvordan man hurtigt bliver en bedre gymnast ved brug af træningsredskaber som en airtrack, trampolin, eller airbarrel. Jeg elsker at læse sportsbøger eller en god krimi alt efter hvad jeg lige er i humør til.

Læs mere: Hvordan bliver din træning sjovere med en Airtrack?

Problemet er blot at når man står og vil i gang med sin hygge aften mangler der næsten altid brænde, enten har man ikke mere af sit dyre bøgetræ eller også er ens træbriketter sluppet op. Hvad gør man så? har man nogle flinke naboer kan man til tider låne lidt der, men ofte ender det med man selv må ud og købe. Enten i online butikker som f.eks. kvalibraende.dk der forhandler træbriketter og brænde eller også hvis man er mere til træpiller, i butikker som piller fra Stoker.
Men ofte har man ikke tid at vente på at ens træpiller eller billig træbriketter blive leveret og man vælger derfor den hurtige, men også betydelig dyrere løsning, nemlig at købe sit brænde i den lokale tømmerhandel eller endnu værre, på tanken. Sammenligner man prisen på en pose træbriketter fra tanken med dem fra online butikker som f.eks. kvalibrænde eller stoker træpiller finder man hurtigt ud af at prisen cirka er 3-4 gange så meget som hvis man bestilte i god tid eller kunne vente. Dette viser at som med alt andet gælder det om at planlægge alle detaljer til en hygge aften med sin bog og ikke blot gøre det tilfældigt hvis man skal have den perfekte aften, helt uden forstyrrelser. Husk at når vi fyre med brænde eller træpiller i jeres brændeovn eller pejs er det ekstremt vigtigt at i kun benytter tørt brænde. Fyre man med fugtige briketter, brænde eller træpiller binder vandet i træet sig til nogle af de gasser der frigives og sætter sig som slagger i din skorsten hvilket i værste fald kan forårsage brænd i skorstenen. Så husk – Altid kun fyr med tørt brænde ellers kan det gå rigtigt galt! Noget vi desværre ser alt for mange eksempler på her i Danmark.

Heldigvis er det ikke helt de samme problemer når man fyre med briketter da de næsten altid er 100% tørre og derfor også har en god brændværdi.

Læs mere: Brug af faneblade i bøger

Og hvad kan man så lære at dette? lad ikke brændet ødelægge din dejlige stille aften men bestil dit brænde i god tid så det ikke er det der skal forhindre dig i at få en perfekt afslappende aften med dig nye spændende bog foran pejsen. Nu er problemet så blot at finde den helt rigtige bog til gøre din aften perfekt, men det er jo et helt andet problem som vi kommer til at se meget mere til her på siden når vi hjælper dig med at finde de bøger som vi kan anbefale du læser.

local_offerevent_note juni 22, 2020

account_box Henrik