Sport og træning – kom i form nu

kost og træning på airtrack og trampolin
Der er efterhånden skrevet et utal af bøger som sundhed og træning og i dag kigger vi lidt nærmere på en af dem. Bogen hedder kort og godt – Få en sund krop og er skrevet af Anna Fischer og udgivet November 2021.
Bogen fokusere på 2 ting nemlig kost og motion og ikke alt det andet som mental sundhed, god søvn, gode sociale relationer og alt den slags som mange andre lignende bøger har det med at bruge alt for meget tid på. Men lad os dykke lidt ned og se lidt mere om hvad Sport og træning handler om, og om den nu også er de 219,- værd som den koste i Bog og Ide.

Læs mere – Trampolin træning i Haven

Træningsdelen

Hvis vi ligger ud med at se lidt nærmere på sportsdelen eller træningsdelen så deler bogen folk op i 3 grupper. Dem som er helt ude af form og det mest motion de laver er gåturen fra sofaen til køleskabet. Gruppe 2 er som som dyrker lidt motion, det kan være alt lige fra en 5km gåtur 2 gange om ugen til lidt padel spil, træning på din trampolin eller en ugentligt gang badminton. Så har vi gruppe 3 som er dem som dyrker meget motion, f.eks. 3-4 gange om uge i fitness, daglige løbeture og den slags. Høre man til den sidste gruppe, så er der ikke meget nyt at hente i bogen her. Der er lidt tips til hvordan du minimere chancen for træningsskader grundet overtræning, og hvordan du bedre sikre dig at kroppen kan holde til den store mængde træning du udsætter den for.
Høre du derimod til de 2 andre grupper, så er der masser af hente her. Alt lige fra forslag til hvordan du vælger den træningsform som er bedst til dig, til hvordan du overhoved kommer i gang med træning eller endnu vigtigere bibeholder motivation så du ikke ender som alle dem der melder sig ind i det lokale fitness center 3. januar, træner effektivt i en måned, og forbliver passiv medlem i 6 måneder før de endelig får meldt sig ud igen. Der er forslag til træning til både dem som blot ønsker at lave lidt Yoga eller Gymnastik hjemme, til dem som leder efter et adrenalin kik og gerne vil prøve en lidt mere ekstrem sport end de plejer.
Den del om motivationen er super vigtigt hvis vi ser på de 2 grupper den er målrettet, da det ofte er dem som kortvarig kommer i gang med træningen, men har svært ved at holde fast i den. Det kan enten være grundet tidsmangel, skader eller manglende lyst, og bogen dækker godt alle 3 grunde og kommer med forslag til hvordan du overkommer dem.

Læs mere – Er gymnastik træning sundt?

Kostdelen

Et godt ordsprog er at uden mad og drikke – dur helten ikke og dette er i den grad sandt når vi snakker sport og træning. Vi ser alt for ofte unge står og bruge timer efter timer i fitnesscenteret uden at få ret meget ud af det. Derefter skylder det det på dårlige gener og nogle begynder endda at tage forskellige slags ulovlige tilskud for at opnå lidt effekt af træningen.
Det er ikke altid nok blot at tage en proteinshake efter træningen, men det er kombinationen af kulhydrater, vitaminer og essenselle fedtsyrere, vitaminer og mineraler som tilsammen gerne skal give de mest optimale forhold til at din krop kan opbygge muskelmasse, genskabe skader på led og sener efter en gang træning. I bogen Få en sund krop er der masser af råd til hvordan du sikre dig at du får en korrekt kost baseret på din træningsform, daglige aktivere og kropstype. Der er også forslag til kostplan og dette syntes jeg er bogens store fejl. Er man bare lidt kræsen så er denne type kostplan ikke meget værd, især ikke da der ikke er alternativer til f.eks. typer af madvare man ikke spise. Dette gælder også hvis man f.eks. er vegetar eller veganer, hvor der slet ikke er nogen form for kostplan til.

Læs mere – Hvilken enhed fortrækker du at læse på?

Konklusion

Generelt en rigtig god træningsbog. Jeg kan især godt lide at der er så stor fokus på hvordan du vælger den rigtige type af sport for dig, og afsnittet om hvordan du bibeholder motivationen og undgår skader. Resten af bogen er efter min mening ret standard, og ikke meget nyt hvis man i forvejen kender lidt til træning og motion. Afsnittet om kost er interessant men selve kostplanen er ikke meget komme efter, du kan finde lige så gode kostplaner gratis på Internettet.

local_offerevent_note december 8, 2021

account_box Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *