Faglituratur – Dss Decision Support Systems

DSS og business intelligence

Faldt over et rigtig spændende stykke faglituratur her tidligere på ugen som omhandlede Decision Support Systems eller DSS som det mere hyppigt kaldes.
Til dem som ikke har den fjerneste ide om hvad DSS er, kan jeg fortælle at det er software som kan hjælpe med at træffe beslutninger baseret på data. Forskellige Business Intelligence værktøjer indsamler data fra forskellige data warehouse kilder og på baggrund af de data hjælper dig lettest muligt med at løse forskellige problemer. Et eksemple på et yderst effektivt DSS system er BI suite fra Targit som du kan læse mere om på DSS Targit som er et dansk system til den slags opgaver og en del af deres DSS dashboard og business intelligence suite. Noget som ofte bruges til online marketing som SEO og Google Ads. Læs mere her på https://telegra.ph/10-popul%C3%A6re-SEO-plugins-til-chrome-06-17

Boget hedder Advanced DSS and Cube Technology og er skrevet af forfatteren E. Weiss som er professor i business information i Boston og adskilder fra flere ligende bøger ved at være temmelig nem at forstå også selvom man ikke har det helt store kendskab til business intelligence eller Decision Support Systems til dashboard og erp systemer. Han skriver bla. om at flere og flere virksomheder er begyndt at bruge Business intelligence software til at få en fordel over deres konkurrenter og blive mere konkurrence dygtige. En af grundende er at nu kan virksomhederne bedre træffe de rigtige beslutninger udelukkende baseret på konkrete data fremfor blot hvad de fornemmer er det smarteste. Data Mining systemerne indsamler data fra alle mulige kilder i virksomheden som f.eks. analytics, dashboard, sygedage, medarbejder oversigter, kunder, salg, udgifter og indkomst og den slags og holder derefter de forskellige data op mod hinanden og finder ud af hvordan data påvirker hinanden. F.eks. hvis man reducere antallet af sygedage med blot 1 pr. medarbejder ser man at indkomsten stiger med 4% for hele virksomheden og den slags. Du finder flere undersøgelser som understørre herinde på vores business intelligence side som giver 10 eksempler på virksomheder som har fået glæde af dss systemer eller business intelligence software generelt. Andre ting som reporting og big data er nogle af de nye områder inden for BI software der efterhånden er begyndt at komme rigtig meget fokus på, både herhjemme men skam også i udlandet. Mange af de mindre lande er i stor stil vi at få øjene op for de mange muligheder der findes inden for dette område. Især kombineret med SEO teknikker til webshop løsninger og hjemmeside, kan det faktisk have en rigtig god effekt. Denne type system lige som andre Business Intelligence projekter, er særdeles værdifulde inden for dette område. Og noget som vi kun kommer til at se mere og mere i nærmeste fremtid. I takt med at AI teknologien bliver bedre og bedre vil dette også begynde at påvirke DSS systemer og gøre dem endnu mere præcise og bedre. Dette er noget som rigtig mange ser frem i mod.

Derudover går bogen i dybden med nogle af de mere advancerede algoritmer som benyttes til at finde disse data, men heldigvis er det ikke noget som fylder specielt meget i bogen. Du finder en kort beskrivelse af forskellige DSS systemer og hvad der kræves for at få det maksimale ud af sin virksom via brug af decision support systems eller business intelligence software hvad enten man er en lille nystartet virksomhed eller en større global forretning.
Selvom man ikke er virksomheds ejer og blot interessere sig for forretning kan denne bog klar anbefales, p.t. fåes den til kindle ebook inde på amazon til 9.99$ hvilket er en rigtig god pris for en spændende og brugbar bog.

local_offerevent_note juni 22, 2020

account_box Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *