Brænde til en hyggelig læseaften

Online Brænde hos bestilbriketter.dk - kan det betale sig at bestille sit brænde og briketter over nettet eller er det bedre at købe i tyskland eller lokalt?

At læse en god bog eller ebog gør man bedst i hyggelige omgivelser. F.eks. foran sin kamin med ild i pejsen. Hvad mange ikke ved er at der er rigtig stor forskel på kvaliteten af brænde og at de fleste faktisk snyder sig selv ved at købe den forkerte form for brænde eller briketter.

De fleste ved at træsorter som Eg og Bøg brænder bedre end Løv og Gran men ved vidste du af knastørt løv faktisk brænder bedre og giver en bedre brændværdi end standard tørret bøge brænde? Grunden hertil er at bøg brænder ca 10% bedre end f.eks. gran men hvis der er blot 6% mere vand i bøgebrændet skal du bruge en hel del ekstra energi på at fjerne den ekstra mængde vand og dette er varme som er helt spild.
Sørg derfor for at få en brændeværdi analyse der hvor du køber brænde normalt hvis dette er muligt. Et sted vi kan anbefale man køber sit brænde er online på denne webshop kvalibraende.dk som har nogle rigtig gode priser på kvalitets brænde, træ eller briketter. Nogle går endda så vidt at de bruger deres gamle plankebord eller andre møbler som brændsel for at spare penge. Dette kan vi ikke anbefale da planeborde godt kan indeholde giftig kemi.

Netop derfor er ovn tørret bøgebrænde noget af det bedste du kan bruge i din pejs eller fyr,men desværre også noget af det dyreste og derfor kan savssmuld briketter være et rigtigt godt alternativ da selvom mange af dem ikke er lavet af kvalitets træ har den en ekstrem høj tørhed hvilket i sidste ende giver en god brændværdi. Træpiller er også et område hvor kvaliteten er vigtig, især da disse oftest bruges inden for industri og i store mængder. Med kvalitets træpiller eller briketter slipper man for at skulle rense sit fyr så tit og slipper for at skulle påfylde det så ofte, hvilket er med til at gøre kvalitets træpiller meget attraktive selvom de også koster lidt ekstra.

Har man pladsen og ikke travlt kan man ofte gøre en rigtig god handel ved at købe noget ny kløvet brænde og lad det tørre sommeren over i sit brændeskur eller på nogle fliser overdækket af en presenning i haven. Ofte kan man nemt spare 30-50% ved at købe sit brænde vådt eller frisk og selv tørre det. Dette er en langt bedre måde at spare penge på, sammenlignet med at bruge sine gamle møbler, da du aldrig helt ved hvilken former for kemi der f.eks. er brugt til fremstilling af et plankebord.

Hvis du høre ind under senior alderen, så kunne et forslag til en god bog evt. være hjælpemidler til ældre i hjemmet som bl.a. omhandler hvordan du stadig kan bevare din smukke stil og interiør i hjemmet, selvom du måske har brug for at tilføje forskellige former for hjælpemidler til dit hjem.

Ældre dame læser sin bog foran pejsen

Når man køber brænde online skal være meget opmærksom på fragt priser, tit ser man af prisen på levering overskrider prisen på selve brændet alt efter hvor i landet det skal leveres, derfor vær meget opmærksom på fragt priser og andre skjulte gebyr inden du bestiller. Nogle få steder kan man også bestille en prøve pakke med 3-5kg brænde og derved selv teste eller sammenligne kvaliteten af det før man bestiller den helt store mængde. Især da fragt prisen er så høj kan ofte være en rigtig god ide at gå sammen med et par naboer og så bestille en større mænge på en gang og derved være fælles om fragt omkostningerne på brændet eller briketterne.

Når disse ting så er på plads er det bare at fyre op i pejsen og sætte sig godt til rette foran den med en god bog og et glas rødvin og nye en afslappende aften uden at konstant skulle flyde ny brænde på fordi man valgte en dårlig kvalitet til at starte med. Vi ønsker dig god fornøjelse med din næste læseaften.

local_offerevent_note juni 22, 2020

account_box Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *