Ebøger og biblioteker

Kind ebøg læser

I takt med at den teknologiske tidsalder bliver mere og mere advanceret ser vi også at mange flere at begyndt at gå over til Ebøger frem for almindelige bøger. Det betyder vi ser færre bogservice som f.eks. bogbussen og at bibliotekerne bliver mere tekniske og med færre ansatte. Men det er for mange ikke nødvendigvis en dårlig ting. Ejer man en Ebøg som f.eks. en Kindle eller Sony reader, eller en table som apple Ipad kan man med fordel benytte sig af mange af de nye tiltag der er kommet inden for ebøger.
F.eks. kan man inde på ereolen.dk låne ebøger gratis og have den i en måned lige som med en almindelig bog. Det god her er at de ofte kommer en smule hurtigere end normalle bøger og der ikke er begrænsninger på hvor mange der kan låne en ebog. Du slipper for tunge bøger og kedelige æsker, slipper for at gå over til biblioteket i regnvej og stå i kø for at checke bogen ud, få bøder for at aflevere den for sent osv.
Der er som sagt rigtig mange fordele ved dette nye system og i takt med teknologiske forbedringer og flere brugere bliver det kun bedre og bedre.
Dog er det ikke alle som er vilde med ebøg og elektroniske biblioteker. Paul fra Dueplast.dk der laver æsker og ringbind mener at en ebog på ingen kan skabe samme fornemmelse af hygge og stemning som en rigtig bog af papir kan. Andre klager over hovedpine eller ondt i øjnene hvis de læser for meget på en elektronisk enhed. En anden ulempe er det dårlige udvalg af ebøger p.t.. især mange af de gamle bøger er ikke at finde i elektronisk format, især bøger udelukkende på dansk.
Vi er dog stadig der er utrolig glade for dette tiltag og glæder os meget til at se hvordan udviklingen kommer til at gå inden for dette her område.

Opdatering: Nu om dage er langt de fleste gået over til at læse ebøger på deres tablet som f.eks. en Apple Ipad. Kvaliteten er rigtig god, og fordelen er at lyset fra din tablet gør at du nemt kan læse selv om natten uden at skulle have ekstra lys tændt. Ulempen er så til gængæld at det kan være rigtig svært at læse uden for, hvis det blot er lidt sollys.
Men generelt er jeg rigtig godt tilfreds med at læse ebøger på min ipad og med tjeneser som Mofibo og Bookmate er det nemt og hurtigt at få læst en hel del bøger her i 2020.

local_offerevent_note juni 22, 2020

account_box Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *