Klassiske Smykker – Caroline Cox

Klassiske smykker

Min interesse for bøger er temmelig bred. Jeg elsker alt lige fra faglitteratur til krimier og alt der i mellem. Denne weekend læste jeg en bog af Caroline Cox om klassiske smykker. Det er en klassiske kaffe bords bog, med masser af smukke illustrationer og billeder af forskellige typer af smykker. Masser af gode råd fra den internationale og anerkendte guldsmed Gerda Flöckinger, samt en større samling af klassiske vintage smykker fra de sidste 100 år. Der er hovedsageligt tale om den slags de voksne benytter, og ikke smykker til børn, som nogle måske havde håbet på. Disse eksempler er indbegrebet de ikoniske stilarter for hvert årti, og giver et overblik over de mest indflydelsesrige designere (herunder Tiffany, Cartier, Zeva, Fabergé, og Chanel), deres inspirationskilder og materialer af valg til forskellige smykke typer. Overvejer du at købe bøgen, tjek som altid lige forhandleren ud inde på trustpilot. Billeder viser et udvalg af sjældne og bemærkelsesværdige smykkeeksempler fra museer og private ejere, og en vintage shopping guide giver tips om hvordan man kan se om det er tale om en forfalskning eller den ægte vare. Hvad man skal tænkte på når det kommer til indkøb, og andre vigtige fakta samlere bør vide. Nogle smykker er også super flotte til sport og fitness, som du f.eks. kan se på denne side om anmeldelse af sport og fitness bøger.

Ringe

Ringe er et af de mest klassiske smykker vi har. I denne bog er der masser af eksempler på virkelige flotte ringe, både til mænd og til kvinder. Alt lige fra ekstravagante guld ringe med masser af ædelstene, til små elegante prinsesse ringe i sølv. Trenden inden for fingerringe, ser ud til at de bliver mindre og mindre gennem årene.

Halskæder

Endnu en gammel smykketype som hovedsageligt henvender sig til kvinder. I boger er der masser af flotte halskæder til kvinder, lige fra store diamant kæder til flere hundrede tusinde kroner til de mere simple moderne halskæder.

Armbånd

Er man til flotte armbånd, så er der masser af komme efter i denne bog. Flotte store perle armbånd, guld belagte spiral armbånd og armbånd med masser af ædelstene. Du finder næsten eksempler på det hele i bogen.

Øreringe

Øreringe virker til at være et smykke, som ikke har fået alt for meget opmærksomhed i denne bog. Der er dog enkelte eksempler på flotte øreringe, men de får langt fra samme fokus som halskæder og ringe. Hvorfor skal jeg ikke lige kunne sige noget om, men det er lidt en skam da øreringe jo i lige så høj grad som en halskæde, er et smykke vi danskere benytter rigtigt meget. Det kan evt. være fordi den i høj grad tager udgangspunkt i den amerikanske kultur og øreringe måske ikke er lige så brugt derover. Det med smykker er ofte en meget personlig ting, og derfor også stor forskel på hvad folk kan lide at gå med.
Se f.eks. nogle eksempler på smykker i dagligdagen her eller på denne her side.

Alt i alt syntes jeg det er en virkelige interessant bog hvis man er til kunst og smykker. Den giver et godt indblik i hvordan tingene var for 100 år siden, og hvordan stil og mode har ændret sig i gennem de sidste 100 år. Udover de mange flotte smykke eksempler, er der også masser af farvestrålende kostumer og udklædning eksempler. Noget jeg lidt savner her i, er lidt mere omtale af billige smykker. Dem som jo faktisk er ret populære nu om dage. Det er hovedsageligt tale om de noget dyrere produkter, som det er de færreste af os der har råd til. Det er en del gode råd til dig som ønsker at købe vintage smykker, men det bedste ved bogen her, er de mange virkelige flotte billeder, som jeg desværre ikke må vise her i bloggen. Dette er også grunden til at det vil være en fin bog at blot have liggende på et bord inde i stuen eller i sin udestue. En bog som gæsterne nemt kan samle op og bladre lidt i, og blive imponeret over de flotte billeder. Alt i alt et godt stykke arbejde af frøken Cox hvis du spørger mig.

local_offerevent_note juni 22, 2020

account_box Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *