Wheel of time bog anmeldelse

The wheel of time af Robert Jordan og Brandon Sanderson

Så er jeg næsten færdig med serien kaldet Wheel of Time der består af 13 bøger på 5-600 sider hver. Serien er skrevet af forfatteren Robert Jordan, eller rettere det meste af serien er skrevet af ham. Han forlod os desværre før han kunne færdiggøre de 2 sidste bøger i serien, hvor efter en af de andre store fantasy forfattere Brandon Sanderson.
Serien høre under det man kalder Epic Fantasy og handler om den unge mand Rand Al’thor som opdager han er i stand til at bruge magi. Problemet er at mænd der kan bruge magi næsten altid bliver skøre efter noget tid da den mandlige halvdel af magi er blevet forgiftet. Man følger derefter Rand Al’thor og et par andre hovedpersoner fra hans by i deres kamp mod den onde Shaitan og hans Forsaken. Serien er velskrevet og meget spændende.

The Wheel of Time drejer og tider kommer og går, efterlader erindringer, der bliver legende. Legend svinder til myte, og endda myte er for længst glemt, når den alder, gav det fødsel vender tilbage igen. I den tredje alder, hænge en Age of Prophecy, World og Time sig i balance. Hvad var, hvad der vil være, og hvad der er, kan alligevel falde ind under skyggen.

Selvom jeg er ved at læse denne serie, skammer jeg mig over at sige, at jeg ikke er færdig med det (hænger hovedet i skam). Men regner dog med at færdiggøre den inden for de næste 2 måneder.

Jordans verden minder mig meget om Tolkiens Midgård komplet med Ork angreb og guider, der vises på det rigtige tidspunkt for at redde uskyldige (eller en uskyldig, fordi de er den udvalgte). De tegn synes også meget gerne dem af Midgård.

Når dette er sagt, og ikke at tage noget væk fra Jordan episke fortælling, er det ufattelig i det kreativitet og detaljer. Jeg tror, det vil være en utrolig serie til at miste sig selv i. Jeg glæder mig i hvert fald til at få læst de sidste par bøger af denne rigtig spændende serie som jeg tror vil blive en serie man husker på højde med Tolkiens værker. På nogle områder minder den mig faktisk lidt om klonede tigre selvom den forgår i en helt anden tid.

Opdatering:
Jeg er nu færdig med hele serien og selv de sidste par bøger som Brandon Sanderson har skrevet da den kære Robert Jordan ikke helt nåede at blive færdig med serien før han gik bort. Brandon gør som altid et virkelig godt stykke arbejde og man mærker ikke at de sidste 2 bøger er skrevet af en anden forfatter. Serien får den afslutning den fortjener og ender med at blive en af mine ynglings serier når vi snakker moderne fantasy.

local_offerevent_note juni 22, 2020

account_box Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *