Foredrag om digital forretningsudvikling

digital strategi og online marketing

Jeg var forleden til et super interessant foredrag om digital forretnings udvikling og digitalisering på Aalborg universitet.
Hvad er digital forretnings udvikling spørger du måske? Som de fortalte på det foredrag jeg var på handler digital forretningsudvikling om at finde en balance mellem de digitale teknologier, der understøtter din forretnings model, og dem som bedst opfylder dine kunders behov.
Det kan f.eks. være at lave en mobil version af sit website således at kunderne også kan finde de informationer eller produkter de søger når de besøger din hjemmeside ved hjælp af mobiltelefoner eller tablets, noget som faktisk er et større problem på flere hjemmesider. Det kan også være at du ønsker at tilbyde dine produkter til hele landet frem for blot at sælge i din lokale by og derfor at behov for en webshop løsning til at nå ud til dine kunder eller hvordan du via teknologi kan yde dine eksisterende kunder en bedre service eller nå ud til flere kunder. Jeg syntes de kom ind på rigtig mange interessante ting i det foredrag som bestemt kunne være relevant for mange virksomheder der ude. De så bl.a. på hvordan en virksomhed der solgte elektronik til lokalområdet havde øget sin omsætning med over 500% på under et år ved at få lavet en webshop så han kunne tilbyde sine produkter til hele landet og derefter fået SEO optimeret den så han også var til at finde på de søgeord der var relevante for hans virksomhed. Et andet eksempel var en mindre virksomhed der hverken benyttede computer eller havde en hjemmeside og efterfølgende fik en konsulent på inden for digital forretnings udvikling – 2 år efter var han en af de førende i Danmark inden for sit område. Digital forretnings udvikling kan bruges til rigtigt mange til og jeg var især overrasket over at se hvor meget det faktisk blev brugt så selvom jeg ikke selv kan bruge noget af det som blev fortalt til dette foredrag, fandt jeg det rigtig spændende og bestemt noget som jeg gerne vil bruge lidt mere tid på at sætte sig ind i. Ofte får man meget ud af den her slags foredrag også selvom man ikke selv har forretning men går og overvejer at starte en op på et tidspunkt. Det kan være en rigtig god grundviden at få inden man går i gang så man allerede fra starten kan få de teknologier med ind som kunne være relevante for virksomheden og ikke vente et par år med at implementere dem.

Skulle du selv have lyst at læse lidt mere om digital forretnings udvikling kan du klikke dig ind og læse lidt på hjemmesiden hos en af vores foredragsholdere og få et bedre indblik i hvad digital forretnings udvikling og strategi er for noget. Ellers kan det være at vi ses til næste foredrag om digital strategi eller digitalisering, et område som bliver mere og mere populært ser det ud til og med god grund.

Kilder:
Acceleration Online ApS

local_offerevent_note juni 22, 2020

account_box Henrik