Bog anmeldelse “Red Rising”

Red rising bog anmeldelse

“Red Rising” (på dansk Rød opstand) er den første bog i en dystopisk sci-fi serie skrevet af Pierce Brown. Bogen kombinerer elementer fra forskellige genre som science fiction, politisk spænding og episk fantasi til at skabe en fængslende historie, der ikke er nem at lægge fra sig. Jeg vil gå så vidt og sige det er en af de bedste sci-fi bøger jeg har læst i lang tid.

Bogen udforsker et fremtidigt solsystem, der er delt op i et hierarki baseret på farve, hvor de Røde er det laveste kaste og de Guld er det højeste. Hovedpersonen, Darrow, er en Rød, der lever i en hård og brutal verden under overfladen på Mars. Darrow og hans folk bliver ført bag lyset til at tro, at de arbejder for at gøre planeten beboelig for mennesker, men opdager i stedet, at Mars længe har været beboet af de højere kaster. Det er en hård tilværelse som minearbejder og levetiden for en Rød er ikke særlig lang.

Læs også: Spændende bøger inden for jura

Efter at have oplevet en hjerteskærende tragedie beslutter Darrow sig for at infiltrere Guld-kasten og ødelægge systemet indefra. Han gennemgår en utrolig transformation og træning og havner i en skole, hvor Guld-ungdommen kæmper mod hinanden for at bevise deres værd.

Pierce Brown’s skrivestil er rå og intens. Han skaber et dystopisk univers fyldt med rige detaljer, komplekse karakterer og høj oktantal handling, der holder læserne på kanten af deres stol. Darrow er en dybt fejlbar, men sympatisk hovedperson, hvis rejse er fyldt med både triumfer og nederlag.

Et af de stærkeste punkter i “Red Rising” er dets verdensbygning. Browns indviklede samfund af kaster er både fascinerende og foruroligende. Denne verden er brutal og uretfærdig, men også fuld af ære og heroisme.

På det mere kritiske plan kan nogle læsere finde “Red Rising” for mørk eller brutal. Der er også steder, hvor plottet kan føle sig lidt forudsigeligt, og nogle af de sekundære karakterer kunne have brug for mere udvikling.

Alt i alt er “Red Rising” en medrivende start på serien, der kombinerer dybden i politisk dystopi med hastigheden af en actionfyldt science fiction-roman. Det er et must-read for enhver fan af genren, der søger en dybtgående historie fyldt med drama, eventyr og refleksioner over samfund, klasse og menneskelighed. Som sagt er det efter min mening en af de bedre science fiction i nyere tid og bestemt en bog jeg kan anbefale til folk der er til den genrer.

Red rising efterfølges af bøgerne:

2. Golden Son
3. Morning Star
4. Iron Gold
5. Dark Age
6.Iron Gold

local_offerevent_note juli 24, 2023

account_box Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *